Pensjonsreformen og forliket på Stortinget.


Ranet av minstepensjonistene i samfunnet
av Jim T. Slaaen


Noe som Arbeiderpartiet og sosialister med god hjelp av media har drevet med i mange år

Gang på gang ser vi både media, politikere og velgere fra venstresiden gå til alle mulige angrep på Frenskrittspartiet (FrP) for å prøve å skape en illusjon om at det er FrP som sto bak pensjonsreformen. En pensjonspolitikk de ikke har hverken vært med verken å stemme frem eller signere noen forlik om.
 
Aftenposten på Facebook 21. mai 2015


Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet
For oss som har fulgt med i norsk politikk i mange år, har fått med oss at pensjonsreformen som gir utslag i at pensjonister år etter år er taperne i lønnsoppgjør etter lønnsoppgjør. En valgt politikk som allerede ble påbegynt i 2001 av Arbeiderpartiets Jens Stoltenberg første regjering som satt fra 17. mars 2000 til 19. oktober 2001.


Jens Stoltenberg første regjeringen fra 17. mars 2000 til 19. oktober 2001

Pensjonskommisjonen

Sigbjørn Johnsen
fra Arbeiderpartiet
Jens Stoltenberg startet forarbeidet til reformen ved å nedsette Pensjonskommisjonen den 30. mars 2001 under ledelse av Arbeiderpartiets Sigbjørn Johnsen.
Pensjonskommisjon nedsatt i dag

Tidligere finansminister under Gro Harlem Brundtlands III-regjering, fra Stavsjø på Nes i Ringsaker kommune i Akershus fylke - Sigbjørn Johnsen ledet pensjonskommisjonen.
https://www.aftenbladet.no/innenriks/i/1RVkG/sigbjrn-johnsen-skal-lede-pensjonsutredningen

Pensjonskommisjonen under lede av Arbeiderpartiets Sigbjørn Johnsen.

Den 13. januar 2004 ble sluttrapporten til Pensjonskommisjonen avgitt til Finansdepartementet og Sosialdepartementet.
Ref: NOU 2004: 1 Pensjonsreform – trygghet for pensjonene


Kjell Magne Bondeviks andre regjering. Fra 19. oktober 2001 til 17. oktober 2005

Tilråding fra Finansdepartementet av 10. desember 2004, godkjent i statsråd samme dag av regjeringen Bondevik II.
St.meld. nr. 12 (2004-2005)
https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/stmeld-nr-12-2004-2005-/id405895/


Jens Stoltenbergs andre regjering (den rødgrønne regjeringen). Fra 17. oktober 2005 til 16. oktober 2013

Tilråding fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet av 20. oktober 2006, godkjent i statsråd samme dag av regjeringen Stoltenberg II:

Stortingsforliket

De parlamentariske lederne for Arbeiderpartiet ved Hill-Marta Solberg, Høyre ved Erna Solberg, Sosialistisk Venstreparti ved Inge Ryan, Kristelig Folkeparti ved Dagfinn Høybråten, Senterpartiet ved Magnhild Meltveit Kleppa og Venstre ved Lars Sponheim inngikk et bredt forlik om framtidens pensjonssystem 21. mars 2007 som ble gjeldende gradvis fra 2010.

Politisk parti:

Parlamentarisk leder 

som signerte forliket:

Arbeiderpartiet

Hill-Marta Solberg





Høyre



Erna Solberg



Sosialistisk Venstreparti




Inge Ryan

Kristelig Folkeparti
Dagfinn Høybråten

Senterpartiet

Magnhild Meltveit Kleppa
Venstre
Lars Sponheim

Forlik om pensjonsreformen 21.mars 2007

Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om opptjening og uttak av alderspensjon i folketrygden fra 17. april 2007.
Innst. S. nr. 168 (2006-2007)
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Stortinget/2006-2007/inns-200607-168/?lvl=0

Stoltenberg II regjeringen sendte tidlig i 2008 ut et forslag på høring som omhandlet blant annet konkretisering av levealdersjusteringen samt hvordan man innfaser de nye reglene. På bakgrunn av høringsnotatene la Arbeids- og inkluderingsdepartementet frem et lovforslag i februar 2009, lydende Ot.prp. nr. 37 (2008-2009). Om lov om endringer i folketrygdloven (ny alderspensjon) Stortinget vedtok forslaget på forsommeren hvor det blant annet fremkommer at nye opptjeningsregler inkluderer forbedret pensjonsopptjening ved ulønnet omsorgsarbeid og arbeidsledighet som gjelder fra og med 2010. Fleksibelt uttak av pensjonen ble vedtatt å gjelde fra 2011. Levealdersjusteringen ble vedtatt å gjelde for pensjoner som tas ut fra og med 2011.
https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/otprp-nr-37-2008-2009-/id545925/

Hele reformen som er beregnet å være ferdig sluttført og implementert i 2025 når det aller første årskullet blir fullt ut berørt av nytt regelverk, er ikke noe FrP har heiet frem.

FrPs Robert Eriksson karakteriserer den nye
pensjonsavtalen som latterlig, og hevder den
er en gedigen svekkelse av arbeidstageres
rettigheter. 
Frp var det eneste partiet på Stortinget som ikke omfavnet den nye pensjonsavtalen. Allerede samme dag som Pensjonsforliket ble signert i 2007 gikk Robert Eriksson hardt ut mot ut mot forliket og karakteriserer den nye pensjonsavtalen som latterlig, og hevder den er en gedigen svekkelse av arbeidstageres rettigheter.


Uttalelser fra Robert Eriksson om Pensjonsforliket i 2007:

  • Frp er en klar motstander av forliket. Dette er en sparereform som går under dekke av å være en pensjonsreform.
  • Dagens forlik er bare en kosmetisk endring av den allerede vedtatte pensjonsreformen. Endringene er minimale og hovedlinjene er fortsatt at reformen representerer.
  • Dette kan ikke betegnes som annet enn latterlig, at den heller ikke tas hensyn til de aller fattigste.
  • Det er svært skuffende at forliket ikke retter opp det faktum at den nye pensjonsmodellen gjør at samtlige minstepensjonister i fremtiden vil leve under fattigdomsgrensen.

 Regjeringen vil stå fritt til å endre pensjonen

Finansminister Sigbjørn Johnsen (AP) vil ikke etterkomme ønsket fra sin egen pensjonskommisjon om å gi norske lønnstakere innsyn i hvilke pensjonsrettigheter de har opparbeidet.
"Det er rødgrønn tradisjon at politikerne skal kunne endre folketrygdens ytelser etter sitt eget forgodtbefinnende. At folk ikke skal kjenne sine egne rettigheter var en av grunnene til at Frp ikke deltok i pensjonsforliket" - Siv Jensen.
https://www.fvn.no/norgeogverden/i/LL8J9/regjeringen-vil-staa-fritt-til-aa-endre-pensjonen


Din nye pensjon baserer seg på løgn

Folketrygden må endres, men den skal ikke bli dårligere enn dagens, har vært budskapet. - "Det første er løgn, det andre forbannet løgn", sier pensjonsekspert - Siviløkonom Agnes Bergo:
https://www.dn.no/privatokonomi/-din-nye-pensjon-baserer-seg-pa-logn/1-1-1256867

Det nye pensjonsregelverket ble allerede iverksatt gradvis fra 2010. Noe som altså slår ut så negativt for pensjonistene. En må kunne spørre politikerne våre, og forvente et svar. Hvor er respekten for andre mennesker? Hvor er respekten for de som bygget landet? Hvor er det blitt av menneskeverdet til det Norske folk blandt våre politikere? Selv gjør de det de kan for å sikre seg skyhøy lønn, pensjon og andre fordeler, som den menige mann bare kan se langt etter å oppnå. Mens de eldre skal straffes økonomisk fordi de lever lenger? Slik holdning overfor andre mennesker minner mye om en viss sosialist som sente millioner av mennesker han ikke likte i gasskammer, mm...


Hele pensjonsreformen har ikke hatt pensjonistenes interesse som hovedmål, men statens - for å spare penger. Noe vi alle kjenner til, er typisk Arbeiderparti og sosialistisk politikk. De har ikke som mål å bedre hverdagen for nordmenn, men kun sikre og å øke statens makt over folket. Helt i tråd med alle grener av sosialismen hovedmål om å vende tilbake til føydalsamfunnet, hvor en imperialistisk totalitær diktatorisk allmektig føydal sosialistisk stat  er den føydale. Du og jeg skal kun være slaver for denne allmektige sosialistiske staten. Styrt av noen få selvvalgte diktatoriske sosialistiske proletarer som lever livets glade dager, på bekostning av alle oss andre. Av ideologiens stamfar Karl Marx (som er kommunismens far og fascismen og nazismens mor), Friedrich Engels, marxistisk leninistiske teori og innen filosofien kalles dette "proletariatets diktatur". Først når du dør, slipper du unna de diktatoriske sosialistiske proletarene, og oppnår sosialismens endelige mål - "fullstendig anarki" i form av å være død og begravet.

Stendersamfunnet / føydalsamfunnet etter Karl Marx modell

I 2011 mistet pensjonistene retten til å forhandle om egen pensjon

I 2011 fikk ikke pensjonistene lenger mulighet til å forhandle med staten om økning av pensjonen. I stedet skulle løpende alderspensjoner reguleres med gjennomsnittlig lønnsvekst, minus 0,75 prosentpoeng. Dette blir kallt underregulering og ble vedtatt av alle partiene på Stortinget, bortsett fra FrP.
https://www.faktisk.no/faktasjekker/7Al/riktig-at-pensjonistene-i-2011-mistet-retten-til-a-forhandle-om-egen-pensjon

Sosialisme vs kapitalisme

Fra før blir alle som er gift og/eller samboende trukket 15% "sosialistisk kjærlighetsskatt" med en reduksjon av pensjonen sin KUN fordi de er gift eller samboere. FrP i regjering fikk gjennomslag fra og med 2016 å redusere den totalt samfunnsfientlige skatten til 10%. FrP har i mange år forsøkt å få den fjernet. Takket være Arbeiderpartiets Uførereform der "uførepensjonen" var blitt erstattet med "uføretrygd", må de uføre fortsatt betale 15% "sosialistisk kjærlighetsskatt" siden de uføre ikke får pensjon men trygd. De som er gift og/eller samboende og pensjonister betaler 10%. Forstå den totalt manglende logikken i det, den som kan...
 


Letteste måten å holde de svakeste i samfunnet, er å ramme dem økonomisk. 
Det er sosialistisk politikk i praksis


Statsminister Jens Stoltenberg og Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.
Foto: Espen Sjølingstad Hoen.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Finansdepartementet sto bak

Det var altså vennene fra Arbeiderpartiets skjulte nettverk,  finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og statsminister Jens Stoltenberg i tett samarbeid med Finansdepartementet og statsministerens kontor som klarte å få satt en ny pensjonsordning på den politiske dagsordenen i Norge i 2001. Med kun et mål for øynene, å spare staten for penger på bekostning av inntekten til de eldre i Norge.

Hva med oljeinntektene som inngår i Statens pensjonsfond?

Statens petroleumsfond var et norsk statlig fond som ble opprettet med lov av 22. juni 1990,  for å sikre at overskuddet fra petroleumsvirksomheten ble spart i fond. De første overføringene til fondet kom i 1996. Da Stortingsmelding nr. 12 (2004 – 2005) som omhanler "Pensjonsreform – trygghet for pensjonene" kom i 2004, var beholdningen i Statens petroleumsfond1.000 milliarder kroner. På slutten av 2005 kom en ny lov, og fra 1. jauar 2006 ble Statens pensjonsfond etablert som overbygning over Statens petroleumsfond som endret navn til Statens pensjonsfond utland (SPU) og Statens pensjonsfond Norge (SPN). Forvaltningen av Statens pensjonsfond utland ble lagt til Norges Bank. I 2017 passerte SPUs avkastning hele fondets beholdning fra den 10. desember 2004 da Stortingsmelding nr. 12 (2004 – 2005) ble lagt frem.

Illustrasjon fra årsrapport 2019 til Statens pensjonsfond

Fra 2010 er Petroleumsforsikringsfondet også blitt innlemmet i SPU, og SPU har kunnet innvestere i eiendom i utlandet. Fondet hadde økt til over 10.300 milliarder kroner ved utgangen 2019, fordelt med om lag 10.086 milliarder kroner i SPU og 269 milliarder kroner i SPN.

Statens pensjonsfond utland (SPU), populært kalt Oljefondet
har gitt
den norske stat en gjennomsnittelig årlig avkastning på 6,1 prosent, som tilsvarer 5.358 milliarder kroner i året så lenge det har ekistert. I praksis har kun 7 av de årene har hatt en negativ avkastning, resten har vært en kilde til å gjøre SPU til et av verdens største fond som eier nesten 1,5 prosent av alle børsnoterte selskaper i verden. Ifølge Statens pensjonsfond utland sin årsrapport for 2019 fikk SPU en avkastning på 19,9 prosent, eller 1.692 milliarder kroner i 2019. Dette er den høyeste avkastningen i kroner i løpet av et enkelt år i fondets historie, og den nest beste avkastningen i prosent.

Illustrasjon fra årsrapport 2019 til Statens pensjonsfond


Etter Pensjonsreformen kom Uførereformen

Det er ikke bare de eldre som Arbeiderpartiet og resten av partiene på Stortinget - for utenom FrP, har gått til angrep på økonomien til. Fra 1. januar 2015, trådte Uførereformen i kraft. Enda en Arbeiderparti-reform som i all hovedsak gikk ut på at Staten skulle spare penger på bekostning av de uføre. En reform som ble vedtatt av Stortinget mot FrPs stemmer den 12. desember 2011 . Les mer om den reformen her:

17. september 2019:

SVs partileder Audun Lysbakken lyver åpent om SV sin medvirkning til pensjonsreformen, idag på Twitter. 
Inge Ryan, parlamentarisk leder for Sosialistisk Venstreparti (SV) var en av de seks partilederne / parlamentariske lederne som signerte forliket om framtidens pensjonssystem den 21. mars 2007 som ble gjeldende fra og med 1. januar 2011. 

Dette lyver altså Audun Lysbakken om. Han hevder SV var imot både pensjonsreformen og det påfølgende forliket, mens fakta er at det KUN var FrP på Stortinget som var imot pensjonsreformen og pensjonsforliket. Eier den sosialistiske partilederen ikke skam? FrP er eneste parti som har kjempet for norske uføre og for norske pensjonistene både på Stortinget og i regjering, kommer Lysbakken med lavmåls løgnaktige påstander om som overhode ikke har rot i virkeligheten.

Audun Lysbakken lyver om SV sin medvirkning til pensjonsreformen.
Skjermdump fra Twitter


Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap.



Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.
  

Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary, criticism and/or for educational use.

Alt for Norge - Leve kongen og fedrelandet.

 

Norge - et kristent, fritt, uavhengig og udelelig kongerike
Ref: Kongerike Norges Grunnlov

Sist oppdatert: 06.08.2020

Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.