Jens Stoltenberg var NATO-motstander

Av
Jim T. Slaaen

Sannheten om kandidaten til jobben som generalsekretær i NATO:
Mannen var anti-NATO-aktivist!

For oss som husker litt lenger enn gårsdagen: Jens Stoltenberg var NATO-motstander
Fra Aftenposten 23. februar 1985


Fra Aftenposten 23. februar 1985

Norsk brudd med NATO vårt mål

I morgen blir Jens Stoltenberg ny AUF-leder:
Sjarmerende, intelligent og kjapp i replikken. Utadvendt, men ikke bråkjekk. 
I motsetning til sin far, tidligere forsvarsminister Thorvald Stoltenberg, ønsker den 25 år gamle studenten norsk utmeldelse av NATO.


Nå vil han påvirke moderpartiet til å føre en mer aktiv fordelings- og utjevningspolitikk.
- AUF håper å få gjennomslag for det på Arbeiderpartiets landsmøte i mars, sier Stoltenberg.

Fritid har ikke den påtroppende AUF·lederen mye av. Men litt små-jogging blir det allikevel, under innspurten i siste avdeling sosialøkonomi. 
Den mørkhårede energibunten har vært nestformann i AUF i to år, leder av ungdomspartiets internasjonale utvalg i fire år og medlem av sentralstyret siden 1979. Men ved siden av politikk og studier, rekker han også andre ting – så som: kveldsvakt som journalist i Arbeiderbladet og undervisning av grunnfagstudenter på Blindern. Stoltenberg har skrevet hovedoppgave om oljeinntekter og usikkerhet.

Som sin forgjenger, Egil Knudsen, er Jens Stoltenberg en likendes kar. Ung-sosialisten fra Oslos beste vestkant spås en lysende karrière i moderpartiet.
- Jeg legger Ikke skjul på hvor jeg er oppvokst. Det er det nemlig Ingen grunn til. At jeg kommer fra byens vestside, betyr Ikke at jeg er miljøisolert.
Han legger heller Ikke skjul på at hans familiebakgrunn medvirket til innmeldelsen i AUF.
- Del er klart. Men jeg er opptatt av at folk vurderer meg ut fra hva jeg gjør og sier. Ikke ut fra at jeg er sønn av Thorvald.
  • Du er Ingen utpreget NATO·tilhenger.- Nei, det stemmer. AUFs mål er å nedbygge blokkene og norsk utmeldelse av alliansen. Men vi erkjenner samtlige at Norge sannsynligvis vil være medlem av NATO de nærmeste år. Derfor vil vi også stille krav til hvordan Norge skal opptre som alliansemedlem. Vi må kjempe for atomfrie soner og frys av atomvåpenarsenalene.
  • Er det spesielt utenrikspolitikk som opptar den kommende AUF·Ieder?- Nei, jeg er interessert i hele spekteret av politiske saker. Hovedsaker for AUF er også mine hovedsaker, nemlig kampen mot ungdomsarbeidsløsheten og arbeidet for billigere og flere boliger.

Vi har fått Stoltenberg ut av den hektiske landsmøtesalen og funnet en fredelig krok. Nåja, fredelig. - Hei, Jens, hallo, hallo ... Muntre hilsener og blide fjes forteller at han er en uhyre populær kar i ungdomsfylkingen.

______________________________________________________


From Norwegian newspaper Aftenposten 23. February 1985

Norwegian break with NATO our goal

Tomorrow will Jens Stoltenberg be the new AUF-leader:
Charming, intelligent and quick to remark. Outgoing, but not cocky.
Unlike his father, former defense minister Thorvald Stoltenberg, wants the 25-year old Norwegian student Norway’s withdrawal out of NATO.



Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap.


Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.

  

Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary, criticism and/or for educational use. 

Alt for Norge - Leve kongen og fedrelandet.

Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.