Sammenligningen mellom 22. juli 2011 og 9. april 1940.



Sammenligningen mellom 22. juli 2011 og 9. april 1940.
av Jim T. Slaaen


Jeg observerer at Svein Egil Omdal (alias "@svelle" på Twitter), kjører en helt feil sammenligning hva som egentlig foregikk den 10. - 12. april 1940 på Elverum og Nybergsund, med hendelsene den 22. juli 2011. For oss som beskjeftiger oss med å etterforske reell og faktisk historie, nedverdiger oss ikke til et slikt sjofelt angrep på vår kjære konge som Omdal fremlegger i sin forsvarstale for AUF-leder Eskil Pedersen og hans flukt med M/S Thorbjørn.
Om sant skal sies så kan vi vel takke oberst Birger Eriksen på Oscarsborg, som kl. 04:21, den 9. april 1940 utbrøt "Visst fanden skal der skytes med skarpt!" da Tyskerne fosset inn Oslofjorden og 
Carl Joachim Hambro (H)
Stortingspresident Carl Joachim Hambro (H) for at kongefamilien, Nygaardsvold-regjeringen og det 89. Storting slapp unna tyskerne. Utenriksminister og arbeiderpartimannen Halvdan Koht hadde jo så genialt kringkastet evakueringsplanene om ekstratoget fra Oslo til Hamar overfor pressen (Til NTB på Østbanestasjonen) . Slik fikk selvsagt tyskerne rede på hvor makteliten i Norge oppholdt seg, og tok opp jakten etter dem. Halvdan Koht ringte sågar også forsvarsledelsen og ville avlyse hele sperre-ild stillingen på Midtskogen. Uten den stillingen hadde sannsynligvis de fleste av følget på flukt, blitt tatt til fange...

Konge og kronprins søker tilflukt for bombene i Nybergsund. Et bomberegn
som kom som følge av at arbeiderpartiets Halvdan Koht hadde røpet hvor
konge, kronprins og regjering befant seg da tyskerne inntok hovedstaden.

Den sammenligningen som jeg selv har brukt, og fler med meg, ligger nærmere hendelsen den 9 april 1940, og ikke hendelser den 10. - 12. april som Svein Egil Omdal benytter seg av.
Da kongefamilie, regjering og stortingsrepresentantene flykter ut av Oslo i et ekstratog satt opp til å gå fra Østbanen kl. 07:00 til Hamar (ordnet av stortingspresident Carl Joachim Hambro (H)).

Regjeringsmedlemmer på flukt fra Oslo 9. april 1940
Regjeringen visste knapt nok å holde sammen. Mobiliseringsordren som ble gitt fra regjeringens side på natten/ tidlig morgenen 9. april, var etter Undersøkelseskommisjonen, en ordre om stille mobilisering med oppmøte to dager etter. Det vil si at folk skulle møte på post torsdag 11. april 1940. Da hadde Oslo for lengst falt i hendene på tyskerne. Arbeiderpartiregjeringen så kun til å redde seg selv, og overlot Oslo by og Norges hovedstad til å klare seg selv mot tyskerne som kom fossende inn fjorden og kom med fly. Selv dro de til Hamar hvor de ankom kl. 10:15. Statsministeren knakk sammen flere ganger på veien, og det gikk så langt at Nygaardsvold ville be kongen om å få gå av. Dette ble selvsagt avslått av kongen. Grunnen var innlysende. Det ville skapt politisk kaos til fordel for Tyskerne.

Likhet for loven skal være lik for alle. Også om du kommer fra Arbeiderpartiet

Nei, var jeg arbeiderpartimann, ville jeg på ingen måte bringe hendelser fra historien frem, for å forsvare Eskil Pedersens handlinger...

________________________________________________________________________








Utrolig hvor rett Georg Orwell fikk.


Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap. 


Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.

  

Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary, criticism and/or for educational use. 

Alt for Norge - Leve kongen og fedrelandet.


Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.