1. mai - Det var Nasjonal Samling som innstiftet den som offentlig høytidsdag i Norge



Visste du at det var NS som gjorde 1. mai 
til offentlig høytidsdag i Norge?
av Jim T. Slaaen

https://media.digitalarkivet.no/view/39765/304
1. mai offentlig høytidsdag innført som fridag av Vidkun Quisling 23. april 1942



Feiringen av våren rundt den 1, mai i en "vår-festival" er en eldgammel tradisjon her oppe på den nordlige halvkule.
1. mai ble kalt gauksmesse eller gaukedagen i norsk tradisjon, et navn som kanskje er tatt etter den første sommermåneden i førkristen tid, gaukmánaðr, som den blir kalt i Snorres Edda. I Sverige og Danmark kalles denne dagen Valborg-dagen etter den hellige Walpurgis. På sørskandinavisk område og på kontinentet er natten til gauksmesse eller walpurgisnatten om du vil, knyttet til tradisjon om hekseferd og heksesabbat.

I nyere tid har sosialistene prøvd å gjøre denne dagen til sin "helligdag". Sjekker vi historien, var det ved innføringen av 8 dagers arbeidsdag i USA etter generalstreiken i 1888, at 1. mai ble markert som "Arbeidernes dag". I Europa vedtok sosialistene på "Den andre internasjonalen" i Paris i 1889, å kopiere forslaget fra USA om at 1. mai skulle være en demonstrasjonsdag fra og med 1. mai 1890.

Den første norske 1. mai-demonstrasjonen skjedde i 1892. I Sovjet ble etter den russiske revolusjonen og drapene på tsar Nikolaj II Aleksandrovitsj Romanov, hans kone Alexandra (av Hessen) og parets fem barn den 17. juli 1918, på direkte ordre fra Lenin, begynte flertallet i det russiske sosialdemokratiske arbeiderpartiet å kalle seg kommunister og 1. mai, ble kommunismens store festdag ved siden av revolusjonsdagen den 7. november.

Bilde som forsøkes hemmelig
"Ich bin Sozialist" - Adolf Hitler.  Monument for den tyske arbeiderfront - Deutsche Arbeitsfront (DAF), 1935.
Bildet har i lengre tid blitt forsøkt holdt hemmelig. Selv Facebook utestenge deg om du deler det. 
Nasjonalsosialistene (Nazistene) i Tyskland fulgte etter sine kommunistiske brødre og gjorde fra 1933 1. mai til en nasjonal festdag - "Arbeidets dag".

Norge fulgte opp med den kgl.res. 26. april 1935 da 1. mai ble vedtatt som offisiell flaggdag. Men det som svært få vet, er at det var Vidkun Quisling som innførte den som offentlig fridag ved lov av 23. april 1942. Grunnen til at jeg ikke "feirer" gaukdagen. 
Kilde: https://media.digitalarkivet.no/view/39765/304
At Arbeiderpartiet opphevet dette i 1945 og innførte den igjen i 1947, er bare et av mange forsøk fra sosialister på å forfalske historie....



Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap. 

Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.

Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary,
criticism and/or for educational use.


Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.