Uførereformen - En reform Arbeiderpartiet står bak



Uførereformen

Av
Jim T. Slaaen

Tenk deg om flertallet på Stortinget har bestemt at ALLE som arbeider og er samboende eller gifte skal fra 1. januar 2020 trekkes 15% "usynlig ekstrabeskattning" på hele brutto månedslønnen BARE fordi de er gift og samboende. Dette usynlige trekket får direkte innvirkning både på den faktiske timelønnen, månedslønnen eller årslønnen din med en 15 % reduksjon på "den synlige" bruttolønnen din før all annen skatteterekk. Det 15% trekket går også selvsagt utover hva du står oppført med som årsinntekt i Skattelistene ligger på skatteetaten.no, som igjen avgjør bl.a. hvor mye du får lov til å låne for eksempel til kjøp av bolig - som maksimalt er 5 ganger inntekt i totalt lån (Ref: Boliglånsforskriften). Er begge samboere eller gifte i arbeide, trekks begge 15% "usynlig ekstrabeskattning"

Tenk deg at flertallet på Stortinget oppå det, bestemmer at det fra samme nevnte dato skal du og alle andre arbeidstakere betale 3,1% mer i trygdeavgift, for å dekke forsikring mot å bli for eks bortført av grønne vesen, og forsikring mot å bli gravid med et slikt grønt vesen - uansett om du blir voldtatt og du er mann eller dame eller hva (PS: Siste setning er bare en illustrasjon for å ha en eller annen like syk sammenligning med den ulovlige forsikringen som avkreves av en ufør om å betale en de facto og de jure en ulovlig forikring mot å bli ufør og en ulovlig forikring mot å bli sykemeldt. En ufør er sykemeldt på livstid. En som er 100% ufør kan ikke bli mer ufør (prosentmessig) enn han eller hun er).

Tenk deg at oppå der igjen bestemmer flertallet på Stortinget seg plutselig for å fjerne 2/7-del av minstefradraget i skatteoppgjøret?
  
Tenk deg videre at flertallet på Stortinget har bestemmer at du skal betale minst 10% mer i skatt på den flate fastlønnen din enn du allerede gjør, og 20% mer i skatt på absolutt all annen skattbar intekt enn du gjør i dag. Alt av overtids- og ekstra-abeide mm. Spiller ingen rolle hva tidligere avtaler sier. Det er den nye avtalen som Stortinget har bestemt som gjelder. Du kan ikke protestere - for det er ingen som vil høre på deg. Langt mindre svare deg på hvorfor, og med det innrømme at de har gjort en enorm tabbe, men vil ikke rydde opp etter seg 

Du trenger ikke lete lenge for å finne et godt eksempel på en slik. Bare kikk til sosialismen.

Å kunne innrømme feil, er ikke en egenskap sosialister som jevnt over er narsisister, scisofrene og lider av Luzifersyndromet (også kalt gigantomani -altså tro seg større og mer betydningsfull enn alle andre). Det er et velkjent "folkesykdoms"-fenomen blandt sosialister, og har vært det i alle år helt siden Carl Marx dager.
 
Kakediagram over Arbeiderpartiet og andre sosialister

Som kompensasjon for alt dette i den "nye lønnsreformen" til flertallet på Stortinget, gir flertallet på Stortinget deg en lønnsøkning som de synes er enormt generøst, men som i realiteten kun er en knøtt liten lønnsøkning på noen få kroner i brutto lønsøkning som ikke på langt nær dekker noe av de nye skattekravene i lønnsreformen. Du sitter til syvende og sist med en enorm negativ lønnsreduksjon, som fjerner alle muligheter for deg til å kunne gjøre mange ting du tidligere har kunnet. 
Tenk deg så at LO hadde først sagt tydelig og klart - "NEI, den lønnsreformen går vi ikke med på".
Men etter 
flertallet på Stortinget hadde bestemt at slik blir det, hvor det kun var FrP som var de eneste som stemte mot av partiene på Stortinget - så gir LO totalt faen i deg og alle andre, både enslige, gifte og samboende som mottar arbeidsinntekt. Så lenge LO får pengene dine og politisk makt av AP - gir de egentlig faen i deg...

Realiteten for mange uføre hver eneste måned i 4,5 år etter at Stortinget
sa ja til Arbeiderpartiets uførereform for 7,5 år siden den 12.12.2011.


Det er noe lignende vi som er uføre har måtte leve med siden flertallet på Stortinget den 12. desember 2011 bestemte å si ja til Arbeiderpartiets uførereform. Den tiltrådte den 1. januar 2015 som bestemt allerede ved Stortingets votering i 2011. FrP var ENESTE parti som stemte mot på Stortinget. Hvordan hadde du ærlig talt reagert om dette rammet deg personlig? Både deg, og/eller din mann/kone? Hadde du ærlig talt akseptert en slik "lønnsreform"? Hva om du møter en utenland vogntog i en sving på vei på jobb i morgen, og blir ufør? Hadde du fortsatt synes "lønnsavtalen" Stortinget har vedtatt for oss uføre, var helt greit?

Tro hvorfor sosialister har vendt selv sosialisten 
Arnulf Øverland og hans ord i et dikt "Du må ikke sove" fra diktsamlingen Den Røde Front i 1937:
"Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer dig selv!" 

Hadde noen gått bort å stemt et eneste et av de partiene som stemte for en slik lønnsreform noen gang i livet etterpå?
Hadde LO akseptert en slik reform og så gitt faen?
OBS: De har allerede gjort nettopp det i 4,5 år (7,5 år om en tar med tiden mellom vedtaket ble gjort til det tiltrådte)...



Både LO, det sosialistise media, sosialister, "uopplyste folk" som hater fakta, ja til og med Stortingspolitikere prøver med en freidighet som selv Djevelen selv missunner dem, å legger skylden på den 2013-regjeringen for uførereformen som politikerne selv eller deres parti var med å vedta tilbake i desember 2011. De angrep Fremskrittspartiet som var det eneste partiet som stemte mot uførereformen, og særlig Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) for uførereformen i 2016 fikk gjennomgå. 

Den 3. november 2016, løy en fra "Stortingsekretariatet" som bistår SVs stortingsrepresentanter meg midt opp i ansiktet. Nærmere bestemt:

Bjarne Kristoffersen. Politisk rådgiver for SV.
Arbeids- og sosialkomiteen, helsepolitikk og likestilling.
Telefon: 23313482. Mobil: 95287110.
E-post: bjarne.kristoffersen@stortinget.no

Sjekk twitter-meldingen her:

Bjarne Kristoffersen fra SV, lyver meg midt opp i ansiktet.    
Noe som Arbeiderpartiet og sosialister med god hjelp av media har drevet med i alle år

Nei, Frp har ikke sørget for å fjerne barnetillegget til uføre

Stadig vekk kommer det påstander uten rot i virkeligheten fra folk som muligens ikke gidder sjekke hva som faktisk er sant eller ikke. Hvor vanskelig er det å sjekke fakta? Har du tilgang til for eksempel Facebook eller Twitter, har du også både verktøy og tilgang til å finne fakta (kanskje ikke på FB, Twitter eller i MSM). Men kun om du vil finne den, finner du den. Enkelte lar seg heller frivillig lure med å tro blindt på hva som serveres en av løgner, særlig om det passer inn i deres egen agenda og politisk overbevisning. Det må være et nederlag å basere sin politiske overbevisning på løgner?
https://www.faktisk.no/faktasjekker/vAG/nei-frp-har-ikke-sorget-for-a-fjerne-barnetillegget-til-ufore

Løgnene til venstresiden i norsk politik

Om folk hadde sluttet og tro på disse forbannede løgnerne til venstresiden i norsk politikk og begynt å sjekke fakta istedenfor? Da ville de fleste fort oppdaget at det i virkeligheten er Arbeiderpartiet som står bak hele uførereformen som minst 127.000 uføre har tapt og taper enorme pengebeløp hvert eneste år siden reformen ble innført i 2015. Som ikke vi uføre har det ille nok fra før... 
Den Rødgrønne flertallsregjeringen med Arbeiderpartiet Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet, fjernet i mars 2010 "Tidsbegrenset Uføretrygd" (TU) etter kun at denne muligheten hadde vart tilgjengelig i kun 5 år. En som var tidsbegrenset ufør fikk TU innvilget for maks 5 år av gangen. Innen utgangen av det 5 året skulle det foretas en ny vurdering i hver sak. Alle vi som var på TU i februar 2010, ble kjørte over på arbeidsavklaringspenger (AAP). Vi som gikk fra TU til AAP tapte den gangen en del penger, som det aldri ble kompensert for. AAP var den gangen noe en maks kunne gå på i 4 år. I dag, er AAP tidsbegrenset til maks 3 år. Etter det har du ikke noe rettigheter hos NAV, annet enn sosialhjelp om du ikke søker ufør. Dette visste Arbeiderpartiet da de fikk gjennomslag for å vrake alt som het tidsbegrenset uføre i mars 2010. Var hele uførereformen planlagt slik at de som hadde vært på TU, skulle maksimalt få beholde AAP frem til 30. juni 2014? At de som hadde TU måtte søke ufør før 1. januar 2015 for å ikke komme inn under de nye beregningsmetodene som hadde gitt alle på TU en lanft høyere uføretrygd enn de gjorde med den gamle utregningsmodellen? Jeg har etterforsket historie med den sosialistiske ideologien som hovedtema. Så meg forundrer det ikke om dette er gjort med full viten og vilje fra Arbeiderpartiets side.
NAV har heller ikke gjort noe for å ordne opp i den enorme økonomiske forskjellsbehandlingen og skjevheten på på det å bli ufør før eller etter 1. januar 2015. Lover og regler skal være like for alle her i landet uansett hvem det gjelder, men IKKE når det kommer til de syke, svake, fattige, uføre eller de eldre tilgode. Det er rett og slett skammelig. Særlig et land som Norge som har mer enn 9.000 milliarder stående på bok. Så skal altså sosialister ogderes støttespillere få gå til økonomisk angrep på de svakeste i samfunnet på den måten uten å bli straffet, hverken av velgerne eller av loven?   

Grunnlovens §97 sier at "Ingen lov skal ha tilbakevirkende kraft".

Men ved rettstolkning av grunnlovens § 97, er det slik at det i Norge praktiseres "positiv rett". Det vil si at tilbakevirkning til det positive, kan skje, men det skal være positivt for allmennheten (som også omfatter de syke, svake, fattige, uføre og eldre) - ikke for staten. Dette har Stortinget - bortsett fra FrP med vilje oversett, og med vilje latt uførereformen være KUN politiv for staten. De uføre har tapt 1000-vis av kroner i netto hvert år i 4,5 år - og ingen vil gjøre noe med det. Har ikke ord for hvor skuffet en kan bli over politikere på Stortinget - som KUN grafser til seg og putter i egne lommer, men forventer at alle andre skal vise moderasjon. SV er eneste parti som liksom sier imot lønnsøkninger for Stortingspolitikkere. Men ikke en eneste SVer eller sosialist har til dags dato levd opp til sin egen ideologi. Hadde de gjort det, hadde de sittet på Stortinget helt gratis, uten noe form for godgjøring. Ikke noen. Det inkluderer Stortingets egen særdeles lukerative pensjonsordning også...  


Alle skal ned - Korteste vei til Helvete med Arbeiderpartiet

Arbeiderpartiet ville halvere støtteordning for unge.

Arbeiderpartiet angrep denne gruppen av svake mennesker enda en gang med å gå inn for å halvere tiden det er mulig å gå på AAP fra 4 år til 2 år.
Ref:
 https://www.nrk.no/norge/ap-vil-halvere-stotteordning-for-unge-1.13361600

Definisjon på Arbeiderpartiet


Ny Uførereform

La oss gå tilbake til den 27. mai 2011 da tilrådingen av "Ny Uførereform" kom fra Arbeidsdepartementet ledet av Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm fra Arbeiderpartiet, til Regjeringen Stoltenberg II og ble godkjent i statsråd samme dag.
Ref:

Prop. 130 L (2010 – 2011) Endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)


Demokrati i Norge er en vits. Vi har ikke demokrati i Norge, men partikrati


Hele nye Uførereformen inneholder mange punkt som jeg ikke skal gå inn på her, men den mest fremhevede er at det skulle bli lettere å kombinere uførhet og arbeid, og ingen skulle tape på den nye ordningen. For de uføre som har restarbeidsevne og kan jobbe litt, er det sikkert fint. Men hva med de av oss som ikke har restarbeidsevne? Som ikke kan spe på uføretrygden med å jobbe litt? For de finnes det ingen alternativ. De taper enorme pengebeløp. Øking av uføretrygden med 15 % (brutto) for å kompensere en skatteøkning på ca 22% som langt overstiger økningen, er det som ble resultatet for mange. Flere av oss uføre har tilleggsforsikring og noen av oss har også uføretrygd fra andre land. Dette rammes også av skatteøkningen på 22%. Noe Stortinget visste, men tok ikke hensyn til i det hele tatt.

Skattefradrag som er blitt borte

Særfradraget for uførhet som i 2011 var på 2.667 kroner i måneden (32.000 kroner i året), ble også helt fjernet med vedtaket som ble fattet den 12. desember 2011, det samme ble skattebegrensningen og fradrag for høye medisinkostnader.



"Kjærlighetsbeskattning"

Oppå det hele ble grunnpensjonen redusert til 85% dersom du er samboer eller gift. Det vil si at du ikke får de 66% du har forikringret deg for å beholde dersom du blir ufør. Stortingsflertallet har siden bestemt at staten kun utbetaler 56,1% dersom du er gift eller samboer. 15% av 66% av grunnpensjonen blir trukket i en "kjærlighetsskatt" allerede i beregningen av uføretrygden. Noe som ikke var en del av avtalen du tegnet første gangen du betalte skatt til Norge. Fra 12. mai 2005 til og med 31. august 2016 var satsen KUN 85% av de avtalefestede 66% som "forikringsavtalen" du og alle andre som betaler skatt til Norge har automatisk tegnet med staten gjennom trygdeavgiften som er en del av skattetrekket ditt. Altså 15% "kjerlighetsskatt"!!
Det vil si at om du hadde en gjennomsnitt årsinntekt på 450.000 kr brutto i full jobb før du ble ufør, får du kun 252.450 kr i brutto som ufør og samboer/gift

En ufør eller pensjonist som ikke er samboer og/eller er gift, får 66 % av 450.000 kr som tilsvarer 297.000 kr brutto. Slik som alle som betaler skatt til Norge har krav på gjennom "forsikringsavtalen" du som skattebidrager har med staten gjennom trygdeavgiften. Staten krever altså 44.600 kr i ekstraavgift ("Kjærlighetsbeskattning") for deg som er ufør og gift og/eller samboer. Denne kjærlighetsskatten gjelder KUN om du blir ufør eller den dagen du går av med pensjon. Ellers ikke. En vanlig familie der begge jobber, må ikke betale denne "kjærlighetsskatten". FrP i regjering fikk gjennomslag for å øke satsen til 90%. Altså redusere "kjærlighetsskatten" til 10%. FrP er eneste parti på Stortinget som vil fjerne hele den ekstrabeskattningen på kjærlighet både for uføre og for pensjonister. De andre partiene på Stortinget er for å straffe uføre og pensjonister om de er gifte eller samboende. Uføre og pensjonister skal ikke ha et liv og absolutt ikke et liv som inneholder kjærlighet, skal en tro disse partiene og deres politikere sin politikk i praksis som er for denne horrible "kjærlighetsbeskattningen". 
    
Avgift for å være gift og samboer som ufør eller pensjonist
En trenger ikke være astrofysiker for å skjønne at de uføre kommer dårligere ut med den nye uførereformen som Arbeiderpartiet står bak.

Øking av trygdeavgiften

De uføre avkreves fra og med 1. januar 2015 full trygdeavgift på 8,2% mot 5,1% før endringen i skatt, tiltross for at de ikke har rett til eller kan bruke sykemelding, bli uføretrygdet igjen mm. En ufør er faktisk "sykemeldt" på livstid og en 100% ufør kan ikke bli mer ufør prosentmessig enn 100%. Å kreve en "forsikring" av de uføre som de ikke har rett til å bruke, er de jure en ulovlig forikring. Men ikke en politikker som jeg har prøv å ta opp temaet med, vil ikke snakke om det. Ikke en. NAV legger til og med skylden på dagens regjering. Hun NAV-ansatte som har med Uføretrygd å gjøre seriøst mente det, men kanskje ikke så rart når en sjekket bakgrunneb hennes om at hun var Arbeiderpartipolitikker også.
Ref: 
Telefonsamtaler med etater og departement om urettferdigheten i Arbeiderpartiets Uførereform.

"Nye Uførereformen" er en haug med "straffetiltak" fra Arbeiderpartiet med full støtte fra SV, Senterpartiet, KrF, Venstre og Høyre, som direkte rammer de syke, svake og uføre i samfunnet sin økonomi. De tar fra de aller svakeste i samfunnet, for å berike seg selv, staten og andre i "kameraderi-regimet" som sitter med flertallet på Stortinget.
Assosiasjonen fra "Det skal lønne seg å arbeide" til dette - blir kortere og kortere
med Norges Sosialdemokratiske Arbeiderparti ("NSDAP")


Samme året som Jens Stoltenberg proklamerte; "Vårt svar er mer demokrati, mer åpenhet og mer humanitet", angriper Arbeiderpartiet de uføre. Den 6. desember 2011 kom innstillingen fra arbeids- og sosialkomiteen til Stortinget om endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)
Ref:
Innst. 80 L (06.12.2011) Endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)

Lovnaden til uførereformen var at INGEN skulle ha netto-tap av uførereformen. Selv LO advarte mot reformen og var imot. Men Stoltenberg og Co sto på sitt. Lovnaden til Arbeiderpartiet i prop 130L (2010-2011) om at ingen skulle ha netto-tap på nye uførereformen, ble som vanlig alt Arbeiderpartiet lover - en løgn:


Arbeiderpartiets lovnad i prop 130L ((2010-2011) om at ingen skulle tape netto på uførereformen, ble en ren løgn

Sjekk selv side 189-190:
Prop. 130 L (2010–2011)Proposisjon til Stortinget (forslag til lovvedtak). Endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)


12. desember 2011 kl. 18:12:26 ble 
endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre) stemt over i Stortinget.

Votering fordelt på parti:

Parti
For
Mot
Arbeiderpartiet 
38
0
Fremskrittspartiet
0
23
Høyre
16
0
Kristelig Folkeparti
5
0
Senterpartiet
7
0
Sosialistisk Venstreparti
5
0
Venstre
1
0
Resultat 
72 For
23 Mot
Ref: Votering fordelt på parti

Votering fordelt på fylke:

Fylke
For
Mot
Akershus
7
3
Aust-Agder
2
0
Buskerud
3
2
Finnmark
2
1
Hedmark
4
0
Hordaland
5
4
Møre og Romsdal
3
2
Nord-Trøndelag
2
1
Nordland
5
2
Oppland
6
1
Oslo
7
1
Rogaland
7
2
Sogn og Fjordane
3
1
Sør-Trøndelag
4
1
Telemark
3
0
Troms
1
1
Vest-Agder
Vest-Agder
3
1
Vestfold
3
0
Østfold
2
0
Resultat
72 for
23 mot

Ref: Votering fordelt på fylke

Votering fordelt på representant:

Navn
Parti
Votering
Aasen, Marianne
Representant for Akershus
Arbeiderparti






For
Aasland, Terje
Representant for Telemark
Arbeiderparti





For
Amundsen, Per-Willy
Representant for Troms
Fremskrittsparti






Mot
Andersen, Dag Terje
 Stortingspresident og representant for
Vestfold Arbeiderparti






For
Andersen, Karin
Representant: for Hedmark
Sosialistisk Venstreparti





For
Anundsen, Anders
Representant for Vestfold
Fremskrittsparti





Ikke til stede
Arnesen, Bendiks H.
Representant for Troms
Arbeiderparti



Ikke til stede
Asmyhr, Hans Frode Kielland
Representant for  Akershus
Fremskrittsparti






Mot
Aspaker, Elisabeth


Representant for Troms
Høyre





Ikke til stede
Asphjell, Jorodd
Representant for Sør-Trøndelag
Arbeiderparti






For
Astrup, Nikolai


Representant fra Oslo
Høyre






Ikke til stede
Bakke-Jensen, Frank


Representant for Finnmark
Høyre





Ikke til stede
Barstad, Gina Knutson
(Møter fast for Lysbakken, Audun)


Vararepresentant for Hordaland
Sosialistisk Venstreparti



For
Bekkevold, Geir Jørgen
Representant for Telemark
Kristelig Folkeparti



Ikke til stede
Bjørnflaten, Anne Marit
Representant for Finnmark
Arbeiderparti



Ikke til stede
Botten, Else-May
Representant for Møre og Romsdal
Arbeiderparti





For
Brandvik, Tove Linnea (Møter fast for Strøm-Erichsen, Anne-Grete
Vararepresentant for Hordaland
Arbeiderparti



For
Bratli, Susanne
Representant for Nord-Trøndelag
Arbeiderparti





Ikke til stede
Bredvold, Per Roar

Representant for HedmarkFremskrittsparti





Ikke til stede
Breen, Thomas
Representant for Hedmark
Arbeiderparti



Ikke til stede
Bremer, Tor
Representant for Sogn og Fjordane
Arbeiderparti



For
Bøhler, Jan
Representant for Oslo
Arbeiderparti



Ikke til stede
Chaudhry, Akhtar (Møter fast for Halvorsen, Kristin)



Vararepresentant for Oslo
Sosialistisk Venstreparti





For
Christensen, Jette F. (Møter fast for Henriksen, Per Rune)
Vararepresentant for Hordaland
Arbeiderparti




For
Christoffersen, Lise
Representant for Buskerud
Arbeiderparti



For
Dahl, André Oktay


Representant for Akershus
Høyre




Ikke til stede
de Ruiter, Freddy
Representant for Aust-Agder
Arbeiderparti



Ikke til stede
Dåvøy, Laila
Representant for Hordaland
Kristelig Folkeparti



Ikke til stede
Egeland, Lars (Vara for Thorkildsen, Inga Marte)



Vararepresentant for Vestfold
Sosialistisk Venstreparti






Ikke til stede
Eide, Rigmor Andersen
Representant for Møre og Romsdal
Kristelig Folkeparti
        





For
Eldegard, Gunvor
Representant for Akershus
Arbeiderparti



Ikke til stede
Ellingsen, Jan Arild

Representant for Nordland
Fremskrittsparti


Mot
Eriksen, Dagrun

Representant for Vest-Agder
Kristelig Folkeparti



Ikke til stede
Eriksson, Robert

Representant for Nord-Trøndelag
Fremskrittsparti


Mot
Flåtten, Svein



Representant for Vestfold
Høyre




For
Forsberg, Thor Erik
Representant for Østfold
Arbeiderparti





Ikke til stede
Foss, Per-Kristian



Representant for Oslo
Høyre




Ikke til stede
Fredriksen, Jan-Henrik

Representant for Finnmark
Fremskrittsparti




Mot
Gitmark, Peter Skovholt



Representant for Vest-Agder
Høyre




For
Gjelseth, Svein
Representant for Møre og Romsdal
Arbeiderparti



Ikke til stede
Gjul, Gunn Karin
Representant for Sør-Trøndelag
Arbeiderparti



For
Godskesen, Ingebjørg Amanda

Representant for Aust-Agder
Fremskrittsparti





Ikke til stede
Graham, Sylvi


Representant for Akershus
Høyre




For
Grande, Arild
Representant for Nord-Trøndelag
Arbeiderparti



For
Grande, Trine Skei
Representant for Oslo
Venstre



Ikke til stede
Greni, Heidi (Møter fast for Moe, Ola Borten)



Representant for Sør-Trøndelag
Senterparti





For
Grimstad, Oskar J.

Representant for Møre og Romsdal
Fremskrittsparti




Mot
Gullvåg, Steinar
Vararepresentant for Vestfold
Arbeiderparti



Ikke til stede
Gundersen, Gunnar



Representant for Hedmark
Høyre




For
Gustavsen, Laila

Vararepresentant for Buskerud
Arbeiderparti



Ikke til stede
Gåsvatn, Jon Jæger
Representant for Østfold
Fremskrittsparti
 


Ikke til stede
Hagebakken, Tore

Representant for Oppland
Arbeiderparti



For
Hagen, Aksel

Representant for OpplandSosialistisk Venstreparti




For
Hagesæter, Gjermund

Representant for HordalandFremskrittsparti


Mot
Halleraker, Øyvind



Representant for Hordaland
Høyre





Ikke til stede
Hanekamhaug, Mette

Representant for Møre og RomsdalFremskrittsparti




Mot
Hansen, Eva Kristin
Representant for Sør-Trøndelag
Arbeiderparti



Ikke til stede
Hansen, Geir-Ketil

Representant for NordlandSosialistisk Venstreparti


Ikke til stede
Hansen, Lillian


Representant for Norland
Arbeiderparti



For
Hansen, Sigvald Oppebøen
Arbeiderpartiet



For
Hansen, Svein Roald
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Harberg, Svein

For
Hareide, Knut Arild
Kristelig Folkeparti



For
Haug, Roald Aga (Vara for Magnusson, Hilde)
Arbeiderpartiet



For
Haugen, Arne L. (Møter fast for Giske, Trond)
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Haugli, Håkon (Møter fast for Stoltenberg, Jens)
Arbeiderpartiet



For
Heggø, Ingrid
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Helleland, Linda C. Hofstad

For
Helleland, Trond

Ikke til stede
Helseth, Are (Møter fast for Huitfeldt, Anniken)
Arbeiderpartiet



For
Henriksen, Kari
Arbeiderpartiet



For
Hjemdal, Line Henriette
Kristelig Folkeparti



For
Hoksrud, Bård

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Holmelid, Alf Egil
Sosialistisk Venstreparti


For
Holmås, Heikki Eidsvoll
Sosialistisk Venstreparti



Ikke til stede
Horne, Solveig

Fremskrittspartiet


Mot
Håbrekke, Øyvind
Kristelig Folkeparti



Ikke til stede
Håheim, Stine Renate (Møter fast for Aasrud, Rigmor)
Arbeiderpartiet



For
Høglund, Morten

Fremskrittspartiet


Mot
Høie, Bent

For
Høybråten, Dagfinn
Kristelig Folkeparti



For
Isaksen, Torbjørn Røe

For
Jensen, Siv

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Johansen, Irene
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Johansen, Morten Ørsal

Fremskrittspartiet


Mot
Johnsen, Espen Granberg (Vara for Rudihagen, Torstein)
Arbeiderpartiet



For
Kambe, Arve

Ikke til stede
Kjernli, Gorm
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Kjos, Kari Kjønaas

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Klinge, Jenny


For
Knudsen, Ulf Erik

Fremskrittspartiet


Mot
Knutsen, Tove Karoline
Arbeiderpartiet



For
Kolberg, Martin
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Korsberg, Øyvind

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Kristiansen, Ivar

For
Kristoffersen, Gerd Janne
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Langeland, Hallgeir H.
Sosialistisk Venstreparti



Ikke til stede
Leirstein, Ulf

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Lien, Tord

Fremskrittspartiet


Mot
Lillehovde, Thor (Vara for Storberget, Knut)
Arbeiderpartiet



For
Listhaug, Sylvi (Vara for Tybring-Gjedde, Christian)

Fremskrittspartiet


Mot
Ljunggren, Anna
Arbeiderpartiet



For
Lundteigen, Per Olaf


For
Lødemel, Bjørn

For
Mandt, Sonja
Arbeiderpartiet



For
Marthinsen, Marianne
Arbeiderpartiet



For
Meling, Siri A.

For
Micaelsen, Torgeir
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Michaelsen, Åse

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Myhre, Peter N.

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Myraune, Lars

Ikke til stede
Nesvik, Harald T.

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Nordahl, Irene Lange


Ikke til stede
Nordtun, Tore
Arbeiderpartiet



For
Nordås, Janne Sjelmo


Ikke til stede
Nybakk, Marit
Arbeiderpartiet



For
Nørve, Elisabeth Røbekk

Ikke til stede
Olsen, Ingalill
Arbeiderpartiet



For
Olsen, Per Arne

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Olsen, Wenche
Arbeiderpartiet



For
Opheim, Torfinn
Arbeiderpartiet



For
Orlund, Anita (Vara for Myrli, Sverre)
Arbeiderpartiet



For
Pedersen, Helga
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Pollestad, Geir (Møter fast for Kleppa, Magnhild Meltveit)


For
Ramsøy, Christina Nilsson (Møter fast for Brekk, Lars Peder)


For
Reiertsen, Laila Marie

Fremskrittspartiet


Mot
Rommetveit, Magne
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Ropstad, Kjell Ingolf
Kristelig Folkeparti



For
Rytman, Jørund

Fremskrittspartiet


Mot
Sandberg, Per

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Sande, Erling (Møter fast for Navarsete, Liv Signe)


For
Sanner, Jan Tore

Ikke til stede
Schou, Ingjerd         

Ikke til stede
Simensen, Kåre
Arbeiderpartiet



For
Sivertsen, Eirik
Arbeiderpartiet



For
Sjøli, Sonja Irene

For
Skumsvoll, Henning

Fremskrittspartiet


Mot
Solberg, Erna

Ikke til stede
Solhjell, Bård Vegar
Sosialistisk Venstreparti



Ikke til stede
Solvik-Olsen, Ketil

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Sortevik, Arne         

Fremskrittspartiet


Mot
Starheim, Åge

Fremskrittspartiet


Mot
Strøm, Tor-Arne
Arbeiderpartiet



For
Sund, Eirin
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Svendsen, Kenneth

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Syversen, Hans Olav
Kristelig Folkeparti



Ikke til stede
Sønsterud, Tone Merete
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Søreide, Ine M. Eriksen

For
Tajik, Hadia
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Teigen, Dag Ole
Arbeiderpartiet



For
Tenden, Borghild
Venstre



For
Tetzschner, Michael

For
Thommessen, Olemic

For
Thomsen, Ib

Fremskrittspartiet


Mot
Thorsen, Bente

Fremskrittspartiet


Mot
Toppe, Kjersti


Ikke til stede
Torve, Tove-Lise
Arbeiderpartiet





Ikke til stede
Trettebergstuen, Anette
Arbeiderpartiet



For
Trældal, Torgeir

Fremskrittspartiet


Mot
Vaksdal, Øyvind

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Valen, Snorre Serigstad
Sosialistisk Venstreparti


Ikke til stede
Vedum, Trygve Slagsvold


Ikke til stede
Vågslid, Lene (Vara for Olsen, Gunn)
Arbeiderpartiet



Ikke til stede
Warloe, Henning

Ikke til stede
Werp, Anders B.

For
Wiborg, Erlend (Vara for Giltun, Vigdis)

Fremskrittspartiet


Ikke til stede
Wickholm, Truls (Møter fast for Støre, Jonas Gahr)
Arbeiderpartiet



For
Woldseth, Karin S.

Fremskrittspartiet


Mot
Wøien, Anne Tingelstad


For
Ref:
Votering fordelt på representant

Stortinget - Møte mandag den 12. desember 2011 kl 14:10:35

Sak nr. 6:
Innstilling fra arbeids- og sosialkomiteen om endringer i folketrygdloven (ny uføretrygd og alderspensjon til uføre)
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Referater/Stortinget/2011-2012/111212/6

Behandlet andre gang i Stortinget 15. desember 2011 kl. 10

Sak 15

Sanksjonert 16.12.2011 (lov 59)

Lovvedtak 30 (2011-2012)


Vedtak i korthet

Stortinget har vedtatt endringer i folketrygdloven vedr. ny uføretrygd og alderspensjon til uføre. Endringene er en nødvendig tilpasning til pensjonsreformen. Det er også ledd i fornyelse av folketrygdens stønadsordninger for personer med helseproblemer: sykepenger, arbeidsavklaringspenger og uførepensjon. Det satses på bedre oppfølging av den enkelte og endringene vil gi en enklere og mer fleksibel uføretrygd. - Uføretrygden skal fortsatt gi varig inntektssikring. - Uføretrygden får nye beregningsregler. - Dagens uførepensjonister går ikke over på ny beregningsmodell. De vil omfattes av nye skatteregler, men vil beholde tilnærmet samme ytelse etter skatt som tidligere. Mulighetene til å prøve seg i arbeid blir enklere og bedre. Uføreytelsen i folketrygden skal ikke lenger beregnes som en pensjon, og skal benevnes uføretrygd. Det tas sikte på at lovendringene skal tre i kraft i 2015.
Ref:
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Saker/Sak/?p=49315


Uførereformen iverksettes i 2015

Uførereformen som Stortinget vedtok i desember 2011 trer i kraft 1.januar 2015. Reformen innebærer blant annet at den nye uføretrygden skal skattlegges på samme måte som arbeidsinntekt, og at brutto uføretrygd økes for å kompensere for dette.
Ref:
https://www.regjeringen.no/nb/aktuelt/Uforereformen-iverksettes-i-2015/id2005733/


Stortingets andre avstemming om Uførereformen den 15. desember 2011:
Ingen nye tilføyninger til lovforslaget i tillegg til det som ble vedtatt den 11. desember 2011.
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Referater/Stortinget/2011-2012/111215/15

Lovvedtak sanksjonert den 16.12.2011 (lov59)

Lovvedtak 30 (2011-2012):
https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Vedtak/Beslutninger/Lovvedtak/2011-2012/vedtak-201112-030/

127.000 uføre taper på reform.

127.000 av 310.000 uførepensjonister vil få ett fall i nettoinntekten på grunn av uførereformen, viser nye beregninger fra Skattedirektoratet.Ref:
http://www.nettavisen.no/politikk/127000-ufre-taper-pa-reform/3422772958.html



Tro når politikere skal skjønne konsekvensene av deres handlinger og ta ansvar? 



Robert Eriksson FrP) endrer uføretrygden

Gir 330 millioner over statsbudsjettet til uføre som taper mest

Ref;
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/solberg-regjeringen/eriksson-endrer-ufoeretrygden/a/23309752/

Pensjonsreformen, en reform FrP har vært motstander av hele tiden, men sosialistpressen prøver å gi FrP skylden for at pensjonister nå taper kjøpekraft. Les her hvem som i virkeligheten står bak pensjonsreformen:
Ref
Pensjonsreformen og forliket på Stortinget.



Ikke kall fakta for hat. Det bare viser totalt mangel på kunnskap. 
Bilder og material som er brukt som dokumentasjon er videreformidlet iht åndsverksloven § 23, Creative Commons-lisens for bruk i undervisning, opplæring og kommentering.
  


Use of copy protected material, is protected by the Fair Use Clause by the U.S. Copyright Act of 1976, which allows me to use copyrighted materials for the purpose of commentary, criticism and/or for educational use. 


Alt for Norge - Leve kongen og fedrelandet.

Oppdatert 23.06.2019

Populære innlegg fra denne bloggen

Nazism, Fascism, Communism, Green Fascism, and Social Democracy belong to the same ideology - Socialism!

Høyre, Venstre, Arbeiderpartiet og FrP på vei å gjøre regjeringen og Stortinget til en ulovlig regjering og et ulovlig Storting.

Exit Utøya - Hvor ufattelig naiv er det mulig å bli Mads A. Andersen.